kolmapäev, märts 21

Tänase loo nimi võiks olla "Maakas linnas ehk paadund pädagoogi heietusi"
Et siis Tallinnas täna. Tekkis üksjagu mõtteid, nii positiivseid kui ka kurvastavaid. Linn on hall, aga see pole üldse nurinakoht, et must ja räpane. Ka maal ei ole kõik värske ja korras kui lumi ära sulab. Kuigi jah, majade ümber vedeleb palju paberisodi.
Aga naeratuse toovad näole
1. linnaliini bussijuht, kes Vabaduse väljakul tõusis oma kohalt ja ütles tütarlapsele:" Neiu, mine osta putkast pilet, ma ootan niikaua". Kõnetatu soovis nimelt bussist piletit osta ja ju juhil siis neid polnud. Kusjuures ütlja oli ilmselt vene rahvuses ja ta üldse ei teinud oma aksendist välja.
2. röömsate nägudega kõhukate klubi liikmed - need kaks noort naist olid tõeliselt rahulolevad ja õnnelikud.
3. Bussiaknast nähtud vanem daam, kes oma jope taskust kilekotikese võttis ja, tõrjudes oma koerakese poolt tekitatud mullapilve (kuts üritas omal moel korda luua), "jepid" ära koristas.
4. kaubamaja apteegi müüa - no oli lihtsalt selline lahke ja helge inimene.
Miinuste poolelel lähevad:
1. tagasiteel nähtud mas vedelev süstal
2. eriti masendav pilt Sakala keskuse juures. Olen oma hinges rohelise mõtteviisi pooldaja ja teades kui kaua tekib paekivi, veel enam selline, mida ehitusel kasutada kõlbab, tuleb täitsa masendus peale. Peaks rebase korraldatud üritusi boikoteerima hakkama.
3. Kaubanduskeskustes hängivad noored - vot siin kurvastab paadunud õps minus. Aga ma tean, et see ongi paljus tänapäeva norm ja jääb üle ainult röömustada, et meil nii suurt keskust pole (mis küll ei välista seda hängimisevärki poodides)
4. (eelnevat teemat arendades) inimesed, kes ei suuda jätta verbaalselt liputamata. Selle ajaga mis ma kaubamaja teiselt korruselt eskalaatoriga esimesele jõudsin, oli üks noor mees (vanust ligi või tiba üle 20) jõudnud vähemalt kümme korda õelda "t..a!". Valju, selge häälega, et ikka kõik kuuleksid. Jäi mulje, et ta tahtis kelellegi tähelepanu püüda. Nojah, ega meie kooli õpilased ka sellest patust puhtad pole, aga sellist teadliku poseerimist ikka ei ole. Masendav muidugi, kui ühe noore inimese sõnavara nii vähestest sõnadest koosneb.
5. Noor naine ootas taarapunkti ukse taga. Selline kena inimene paistis olevat, kuni...huulte vahelt võeti suits ja loomulikult visati maha. Oma ilusa saapaga astuti siis ülejääk laiaks ja sinna see jäi. Kaks masendavat punkti selles loos.
6. kui sul on mõttes suhteliselt kindal asi, mida endale osta tahaksid. Oled isegi nõus tiba rohkem raha välja käima, siis loomulikult sellist asja müügil pole. Jutt siis riietest. Sellest ma üldse ei räägi, et pikkust mul meie kaubanduses müüdavate riiete jaoks palju (kusjuures on mul pikkust u 175). ja pükstega iga kord mingi jama - kui puusast paraja leiad, võid vöökohta kellegiga jagada. Ja vöö järgi paras ei sobi kohe mitte puusast. Ega midagi, peab laiskusest üle saama, Burdad läbi lappama ja ise õmblema.

Ah, mis ma ikk heietan, kohe teen lambanime võistluse võitja teatavaks. Kayl juba uuris, et kes võitja on :)

Kommentaare ei ole: