pühapäev, oktoober 21

Viimaste päevade kiirülevaade:
Neljapäeval sain paki oma salasõbralt. Ja ma vist kordan ennast õeldes, et mul on sõbraga vedanud :) Sain armsa salli ( kõige armsam asi - mulle tehtud ju). Kiiliga magneti, mis pärit Lõuna-Aafrikast, kuduajakirja kalendriga, lõhnapakikese Indiast ja märkmiku, mis tehtud salasõbra kodukandis. Kudukirjas on üks lahe kootud nõid, mis jäi ka Kayl'ile silma....äkki varsti keegi meist näitab seda. Minu pakk jõudis ka kohale ja tütarlaps moepealinnast jäi rahule.
Reedel tõin vanaema juurest voki. Vanaema andis selle mulle sõnadega:"Nüüd on minu tööd tehtud ja sina pead ketrama hakkama". Olen tegelikult päris rikas - mul lausa kolm vokki, sest vanaema juures on veel üks ja emapoolse vanavanaema oma on koolis, käsitööklassis. Viimane neist vajab küll tiba kohendamist.

Aga vokki oli mul vaja selleks, et eilsel ketramise õppepäeval oleks oma töövahend kaasas. Hiiumaa Käsitööselts korraldas Vaemla villavabrikus ketramise õppepäeva, kus kohalikud memmed kraasimise ja ketramise tarkusi edasi andsid. Ja üks tubli tütarlaps näitas ka töötamist kedervarrega. Väga lahe päev oli, aga sain seal külma ja sellest tulenevalt ka tekst kummaline :)


Ostsin endale Vaemlast ka ilusa ja sooja vesti ja mütsi, mille ilmselt ära kingin. Ma olen alati imetlenud Tiiu Valdma töid ja need pisikesed lambad on nii armsad, niiet nüüd on mul oma lambakari musta lambaga :) Keegi eile küsis mu käest, et miks ma ise ei tee - muidugi saaksin ma sellega hakkama, aga...sellised lambakesed on ju nende kaubamärk ja seda järgi teha pole ilus. Pealegi ei ole nende kudumid võrreldes jaekaubanduse riietega sugugi kallid.

Kaks peaegu valmis tööd ka. Peaegu sellepärast, et urchin läheb ilmselt harutamisele - tahaks et ta sellise suur ja kohev oleks. Aga ma vähemalt tean, kuidas teda kootakse.
Ja kuigi mulle ei meeldi näidata kudutöid, mis praktiliselt valmis,vaid lõngaotsad peitmata, on sõrmikud just sellisena pildil. Need lähevad kallile inimesele kingituseks, aga kuna kudusin umbes, siis jätsin võimaluse sõrmi vajadusel pikendada.

I got my second SP parcel - and I'm very happy. I really have best Secret Pal ever! I love scarf - so beautiful colors! And everything else is great too! Yesterday I spent in Vaemla, in old woolmill. We studied how to card and spin. Old ladies showed how to do it right way. I bought vest from Vaemla - they make beautiful products there. It was very interesting day but now I have a cold. I have my own spinning-wheel too :) My grandmother gave it to me. And two almost FOs - urchin and gloves.

6 kommentaari:

Kati ütles ...

nii tore Sinust ka vahel kuulda! :)
Tee endale see ketramise asi korralikult selgeks- siis kui pinsile jääme õpetad mulle ka eks!
ja siis veel seda, et lambad on jah armsad. Kas seal minu musta lamba kasvule ka miskit oli? (Agur)

Anonüümne ütles ...

Yay! Spinning wheel! I have one that seems to be very similar to yours.

Anonüümne ütles ...

I'm so happy that your parcel arrived and that you liked the contents. I'm very envious of your spinning and carding day and I love your wheel. I'm hoping to get one soon.

La Tricoteuse

Hobbygåsa ütles ...

Thanks for your nice comment in my blog! Wow, my first one from Estonia. You have a very nice blog, and the spinningwheel - do you use it? It looks fun to spin your own yarn. Have a nice week! Greetings to you - from Norway.

Anonüümne ütles ...

Ega see kommentaar vist nagunii läbi ei lähe aga proovin ikkagi veel.Mulle nii meeldivad Sinu sõrmikud:)Tahaks ise ka osata sõrmikuid teha,kuid kes küll õpetaks.

marimari

KK ütles ...

Kui palju nood lammastega riided maksid kui tohib uurida;). Nendest oli juttu ka viimases Käsitöös, väga armsad tunduvad